3M je kompanija raznovrsnih tehnologija koja svojim inovativnim proizvodima i uslugama putem globalne mreže zadovoljava potrebe kako multinacionalnih tako i lokalnih klijenata. 3M inovativni proizvodi i usluge pomažu proizvođačima da unaprede svoje poslovanje.

Opseg 3M tehnologija, proizvoda i interesovanja prostire se na sleće oblasti:

  • Arhitektura i građevinarstvo – strukturalni adhezivi, netkani filteri, zaštitne maske i ostala orema za bezbednost na radnom mestu
  • Proizvodnja i industrija – abrazivi, lepkovi, lepljive trake, proizvodi za pakovanje, pričvršćivači, filteri
  • Automobilska i avionska industrija, plovni objekti – voskovi i proizvodi za poliranje, kompoziti, brusni materijali, folije za kola, brodove, avione i ostala prevozna sredstva
  • Bezbednost : u saobraćaju i lična – 3M™ Scotchlite™ reflektujući materijali, zaštita od vatre, zaštita od kopiranja, sistemi za biblioteke
  • Elektronska industrija –  optička vlakna, folije za ekrane, rešenja za spajanje materijala, savitljiva kola, kablovi, spojnice i kompleti kablova
  • Kancelarija – Post-it® Blokčići, Scotch® proizvodi, ergonomski proizvodi, grafoskopi i multimedijalni projektori, i naš novi proizvod – 3M™ Wall Display
  • Komunalne usluge i telekomunikacije – 3M™ Volition™ rešenja za mreže, konektori, materijali za zaptivanje i izolaciju
  • Kreativne komunikacije – Scotchprint® grafička rešenja, podna grafika, providne folije, personalizovani Post-it® Blokčići
  • Kuća i slobodno vreme – Scotchprint® & Scotch-Brite™ proizvodi, 3M™ O Cel O™ sunđeri, šmirgl papir, 3M™ Thinsulate™ termo izolacija i 3M™ Scotchgard™ zaštita tkanine
  • Zdravstvena nega – opšta medicina, hirurgija, stomatologija, farmacija, tretiranje rana i oštećene kože, prevencija infekcije i informativni sistemi za zdravstvo

VHB akrilne obostrano lepljive trake

Brza i jednostavna alternativa tradicionalnim tehnikama spajanja. Zahvaljujući svojoj akrilnoj osnovi VHB trake zamenjuju šrafove, varove, nitne i lepkove, pri čemu nema opasnosti od korozije, propuštanja i spoljašnjih uticaja. Osim što je veoma jednostavna i laka za rukovanje, daje lepši izgled i trajnije rezultate na površinama kod kojih se primenjuje.

Penaste obostrano lepljive trake

Koriste se za montažu i učvršćivanje pločastih materijala i profila većih dužina umesto tradicionalnog mehaničkog načina spajanja. Idealne su za spajanje materijala sa neravnom površinom.

univerzalne obostrano lepljive trake

Univerzalne obostrano lepljive trake

Tanke trake za spajanje širokog spectra različitih materijala kao što je staklo, drvo, plastični, kompozitni i drugi materijali. Koristi se za montažu lajsni, spajanja elemenata POP i POS sistema, ukrasnih elemenata od inoksa, aluminijuma, stakla, montažu elemenata vizuelnog identiteta i elemenata za obeležavanje i označavanje.

univerzalne obostrano lepljive trake

Scotch® ATG Adhesive System 3M ATG 700 ATT

Brza i laka aplikacija lepka u traci. Sa ATG aplikatorom i pritiskom prsta na okidac kontrolišemo proces lepljenja tako što nanosimo tacno odeređenu dužinu trake a liner se istovremeno namotava unutar pištolja. Uz pomoc 3M poboljšane akrilne tehnologije lepka, spajaju se i montiraju materijali kao papir, plastike, metal, drvo, pene i folije.

Samolepljive čičak trake

Samolepljive čičak trake

Samolepljivi čičak sistem predstavlja inovativnu alternativu šrafovima, klinovima, nitnama i ostalim tradicionalnim sistemima spajanja. Dual lock i Hook&Loop sistemi donose više slobode kako u dizajniranju proizvoda, tako i prilikom održavanja, zamene delova i popravki.

3M rešenja za uklanjanje stare folije i ostataka lepka

3M rešenja za uklanjanje stare folije i ostataka lepka

Ponekad je veoma teško, čak i nemoguće skinuti staru, zapeklu foliju sa podloge. Kada ni zagrevanjem ne mogu da se uklone ostaci folije, kada se ona cepa na male komadiće, kada je površina ispucala, tada 3M Graphic Remover System može biti od velike pomoći.

3M citrusni čistač u spreju je jako sredstvo za čišćenje i odmašćivanje različitih vrsta površina od sasušenog lepka, ostataka od lepljivih traka, prljavštine i masnoća. Na bazi limunovog ulja, ne sadrži petrolejske destilate i rastvarače kao ni supstance koje uništavaju ozon. Uklanja sledeće tipove lepka: akrilni, epoksi, SBR, sintetički kaučuk, poliuretan aktiviran toplotom, etil vinil acetate, neoprenski, nitrilski.

Lepak u spreju

Lepak u spreju

Široka linija lepkova u spreju za trajno ili privremeno spajanje najrazličitijih površina (plastika, pena, drvo, karton, tekstil, vinil, staklo, guma i ostale podloge).

Dvokomponentni akrilni lepkovi

Dvokomponentni akrilni lepkovi

3M dvokomponentni lepkovi omogućavaju efikasniji, pametniji i sigurniji način spajanja. Lepak je nezapaljiv i skoro bez mirisa. Stabilna struktura lepka pruža precizno nanošenje bez razlivanja. Koristi se za spajanje metala, plastike, kompozitnih materijala. Odlikuje ga odlična snaga lepljenja i sigurnost spoja, brzo se suši i ima visok nivo tolerancije na masnu ili nepripremljenu površinu.

Superlepkovi

Tečni lepkovi sa najvećom brzinom sušenja. Koriste se na materijalima koji se teško lepe kao što je guma, plastika i neočišćene površine. Za aplikacije gde je brzina presudna.

Industrijski lepkovi na bazi vode

Industrijski lepkovi na bazi vode

3M Fast Tack Water Based 1000NF je lepak na bazi vode, koji obezbeđuje veoma brzo spajanje.

Tehnologija ovog lepka ima mnoge prednosti i pogledajte koje.

Poliuretanski lepkovi

Višenamenski jednokomponentna zaptivna sredstva od poliuretana za spajanje širokog spectra podloga kao što su plastika, beton, čvrsti penasti materijali i druge porozne podloge.

Protivklizne samolepljive trake

Protivklizne trake opšte namene postavljaju se na sve klizave podloge sa intenzivnim prometom pešaka ili lakih vozila (hodnici, proizvodnja i skladišni prostor, rampe, stepeništa, merdevine, gazišta). Elastične protivklizne trake su idealne za prostore gde se hoda bosim nogama, mokre površine, čamce i ostalu opremu za vodene sportove.

trake za obelezavanje

Samolepljive trake za sigurnosno obelezavanje

3M vinilne trake za podno i sigurnosno obeležavanje su trajne, neprovidne i otporne na vlagu i habanje. Lepak na bazi gume omogućava dobru prilepljivost na većinu površina. Trake su fleksibilne i rastegljive, pogodne za oštre ivice, oble i neravne površine.

3M™ PTFE Teflon trake

3M™ PTFE Teflon trake spadaju u specijalne trake koje su namenjene da umanje trenje između površna materijala koji se kreću jedan preko drugog. 3M Teflon trake lepo naležu na materijal stvarajući klizajuću podlogu. Razvijena je kao traka za brzo i jednostavno rešenje za smanjenje trenja između pokretnih površina. Funkcioniše kao medij protiv lepljenja ili lako otpuštajući medijum gde pritisak, promene temperature i drugi faktori mogu stvoriti dodatno prijanjanje, koje je posebno potrebno izbeći u procesu proizvodnje ili rada.

3M Scotch Filament trake

3M Scotch Filament trake

Kada vam je potrebna jaka i izdržljiva traka , uvek se možete osloniti na 3M Scotch®trake sa nitima. ONE su konstanta među trakama, jake su, izdržljive i pouzdane u povezivanju, bandlovanju ili ojačavanju.

Jače su 2X od bilo kojih traka na tržištu za najjednostavnije ali i za najekstremnije poduhvate. 3M Filament trake se od drugih razlikuju po jednom sloju više, kojim se omogućava da se film ne odvaja od lepka pa otuda sigurnost u njihovoj upotrebi.

Jednostrano lepljive trake – RAZNE NAMENE

3M ponuda jednostrano lepljivih traka je namenjena da odgovori mnogim izazovima.
Da vam pomognemo da budete sigurni da ćete izabrati optimalnu 3M traku za lepljenje aplikacija, potrebno je da obratite pažnju na nekoliko faktora.
• Materijal od koga je napravljena traka
• Tip lepka
• Vreme i temperatura primene
• Karakteristike površine (npr. Hrapavost, površinska energija, zakrivljenost itd.)
• Uslovi krajnje upotrebe (npr. Temperatura, izloženost UV zračenju, abrazija itd.)

3M Zaštitna oprema

FAST PROGRAM - 3M™ Flexible Air Sealing Tapes

Kontrola klime nije samo pitanje ličnog komfora. Curenje vazduha, buđ, velika potrošnja energije, loš vazduh kvalitet, vlaga i toplota mogu imati skupi uticaj na stanje zgrade i materijala. 3M je napravio  rešenja za zaptivanje  koja su jedinstvena i jednostavna za montažu.

3M Scotch® and Tartan™

3M Scotch® and Tartan™

Snaga koja štiti vaše zaposlene. Bušenje, brušenje, zavarivanje, mešanje, farbanje, prskanje, štampanje, … zahtevaju respiratornu zaštitu. 3M nudi širok spektar respiratora i sistema za dovod vazduha za zaštitu od gasova, isparenja i čestica.

Zaštitna oprema

Zaštitna oprema

Snaga koja štiti vaše zaposlene. Bušenje, brušenje, zavarivanje, mešanje, farbanje, prskanje, štampanje, … zahtevaju respiratornu zaštitu. 3M nudi širok spektar respiratora i sistema za dovod vazduha za zaštitu od gasova, isparenja i čestica.

3m

3M ponuda za maloprodaju

Česta je potreba da budemo “sam svoj majstor”stoga je 3M prepoznao i ponudio rešenja za ovo tržište koje se tiče sitnih kućnih majstorija koje možete sami da završite.