Rešenja u industriji nameštaja

Za razvoj specifičnih i naprednih rešenja za poboljšanje procesa obrade drveta potrebna je istinska tehnička stručnost. Na svakom koraku, 3M pruža ovu tehničku osnovu, kao i posvećenost inovacijama koje donose nove tehnologije na tržište i pomažu u rešavanju potreba kupaca za celokupnu industriju obrade drveta.

3M proizvodi se koriste od prvih faza obrade drveta, do završnog brušenja automatizacijom ili vazdušnim alatima, do montaže, farbanja pa čak i pakovanja. 3M takođe nudi kompletan asortiman ličnih bezbednosnih rešenja za upotrebu tokom celog procesa obrade drveta. Sve ovo, čini 3M proizvode za industriju nameštaja, prvim izborom kod stručnjaka za obradu drveta.

Male prodavnice izrade nameštaja po meri, ali i veliki proizvođači u industriji nameštaja zavise od mnogih 3M rešenja počev od same proizvodnje do specifičnih detalja. Od toga da je 3M izmislio šmirglu kao proizvod, stalno su se osluškivale potrebe proizvođača tako da danas postoje brojna rešenja da bi proces izrade bio što kvalitetniji.

Obrada površine

U obradi drveta, pravilna završna obrada zahteva složenu radnjuu, pažnju i tehniku kako bi se obezbedila željena završna obrada. 3M abrazivne tehnologije nude vrhunske performanse za ovu fazu procesa rada.

Spajanje

Poboljšava se dizajn obrade drveta i proces montaže pomoću industrijskih lepkova koji se mogu lako uskladiti sa podlogama i karakteristikama naprezanja. Od detalja do velike količine, aplikacija na velikim površinama, 3M tehnologije lepka nude skoro nevidljivu mogućnost pričvršćivanja koja smanjuje korake procesa i povećava brzinu i produktivnost.

Farbanje

Bilo da se radi o farbanju ili nekom sličnom procesu
premazivanja, 3M tehnologija trake i opreme za raspršivanje, nude raznovrsnost i pomažu da ovaj proces bude lak, brz i bezbedan, istovremeno osiguravajući optimalne estetske performanse za dizajn vaših proizvoda.

Završna obrada

Završna obrada je poslednji korak proizvodnog procesa
koji drvenim površinama daje poželjne karakteristike, kao što su poboljšan izgled i povećana otpornost na vlagu i druge faktore okoline. 3M tehnologija trake, opreme za raspršivanje, kao i zaštitni proizvodi nude svestranost i pomažu da se taj proces učini što besprekornijim.

Skladištenje i transport

3M-ova linija traka za pakovanje bezbedno zatvara širok
izbor kutija i kartona, uključujući i one sa visokim sadržajem recikliranog materijala. Polipropilenska podloga je otporna na abraziju, vlagu, hemikalije i habanje kako bi bila čvrsta tokom procesa transporta.